2011. július 28., csütörtök

Voltaire: Candide - Jelenlegi ára: 1 970 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! CandideA könyv listaára: 2400 Ft. Leírás:
Voltaire remekműve 1759-ben, név nélkül jelent meg Genfben. Nemsokára heves támadások érték, a genfi tanács és Róma egyaránt megsemmisítésre ítélte. Műfaja kalandregény, de ugyanakkor filozófiai gúnyirat is. Lényegében a német filozófia jelentős egyéniségének, Leibniznek tanításaival vitatkozik, és bemutatja azok fonákját. Leibniz Isten tökéletességét, nagyságát a világ tökéletességével bizonyítja, és ezen az alapon a világot az elképzelhető legjobbnak tartja. Candide és társai bekalandozzák a földkerekséget, és mindenütt ennek ellenkezőjét találják. A természetes állapotban az emberek egymást falják fel, a virágzó kereskedőállam tele van csalárdsággal, a városokban korrupció burjánzik. Spanyolországban az inkvizíció dühöng, a papság hazug, a rabszolgák emberhez méltatlan életet élnek, a gazdagok elsivárulnak. Ha pedig a világban nem uralkodik rend és célszerűség, akkor az alkotó nem tökéletes, következésképpen nincs a tökéletességet abszolút módon megvalósító fensőbb lény: Isten sem. Ezt az elméletet a szerző a cselekményben bontja ki. A fordulatos meseszövés, groteszk kalandok, az abszurdumig vitt következtetések, a kajánul csúfolódó stílus éles paródiáját adja korának, és különösen a vallásnak. Candide a céltalan okoskodás helyett a hasznos munkában találja meg a boldogságot. A középiskolai kötelező irodalom részét is képező művet ezúttal kétnyelvű kiadásban vehetik kézbe a franciául tanulók, illetve a nyelvtudásukat karbantartani kívánók. A klasszikus irányregényt legutóbb az Európa Kiadó gondozásában megjelent, egy nyelvű változata (200522306) kapcsán ajánlottuk. ISBN: 978-963-88493-0-4A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 1 970 Ft

Az aukció vége: 2011-07-30 22:41
. Voltaire: Candide - Jelenlegi ára: 1 970 Ft

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése